Finalestrijd tussen Portugal en Canada markeert het succesvolle 45e Carlton International Youth Tournament.

Finalestrijd tussen Portugal en Canada markeert het succesvolle 45e Carlton International Youth Tournament.

Hoensbroek, Nederland

Het 45e Carlton International Youth Tournament 2023 bereikte zijn hoogtepunt met een intense finale tussen Portugal en Canada . Het Europese topjeugdtoernooi, dat afgelopen donderdag van start ging, bood een platform voor ongeveer 500 jeugdspelers uit 18 landen, waaronder Frankrijk, Engeland, Finland, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, en België. 

In 4 hallen in Hoensbroek, Heerlen, Brunssum en Beek, streden de deelnemers in 4 verschillende leeftijdscategorieën om de felbegeerde prijzen. Voor het eerst verwelkomde de organisatie twee getalenteerde spelers uit Canada in de U17-klasse, wat het toernooi verder internationaal karakter gaf.

De climax van het toernooi vond plaats in de U17-klasse, waar Tiago Berenguer uit Portugal na een zinderende wedstrijd de overwinning behaalde op Asher Bedi uit Canada. Berenguer, samen met de Nederlandse Flora Wang, veroverde ook de titel in het gemengd dubbel tegen Adam Srnec uit Tsjechië en Aurelia Wulandoko uit Duitsland. De Canadezen behaalden hun succes in de jongens dubbel terwijl de Deense Athene Lyduch Thornild het succes eerst in de enkel en daarna in de meisjes dubbel met Caroline Mouritsen wist te behalen. De U17-klasse, onderdeel van het Badminton Europe U17-circuit, bood jeugdspelers de mogelijkheid punten te scoren voor de Europese ranglijst, wat de competitie extra uitdagend maakte.

De wedstrijden in de leeftijdscategorieën U 13 werden dit jaar grotendeels beheerst door spelers/speelsters uit Denemarken. Maar liefst 4 eerste prijzen voor Tristan Norgaard Riis, Rosa Storm Callesen, Patrick Christensen en Laerke Mouritsen. In deze categorie wist onze nederlandse Mette van de Kool samen met haar belgische dubbelpartner Gaëlle de Cuyper een mooie 2e plaats te behalen bij de meisjes dubbel.

In de leeftijdscategorieën U 11 en U 15 werden door Nederlandse en Duitse speelsters maar liefs 5 eerste prijzen behaald. De nederlandse meisjes Dhwani Panikkar & Aminah Wongsodimedjo tegen Dakshita Goyat & Shriya Kulkarni zullen we vast vaker terug gaan zien.

Het toernooi verliep vlekkeloos dankzij de toewijding van talloze vrijwilligers en officials van Badminton Nederland. Na afloop van de finale namen de vermoeide, maar trotse winnaars hun prijzen in ontvangst onder luid applaus van een enthousiast publiek. Een welverdiende dank gaat uit naar de organisatoren van dit gewaardeerde evenement voor de top van de badmintonjeugd in Europa. Deelnemers en supporters spraken hun wens uit om elkaar in 2024 opnieuw te ontmoeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Have no product in the cart!